Hogy, legyen meg a heti adag

Égéstér követ(el)ő

Nyolcadik adás

2016. szeptember 21. - Magyar Péter 87

Új adások híján, maradjunk a régieknél. Az előző bejegyzésemben előkerült Márton és Micike, ami annyiban kapcsolódhat a visszatekintő részekhez, hogy 2012-ben került a boltokba, akkoriban amikor elkezdődött az égéstér. A szerző stílusa egyértelműen felismerhető a könyvben és az égéstérben egyaránt.

A műsor elején Winkler óriási csapongásba kezd a témák között, ami elég idegesítő. Aztán a RyanAir és a jellegzetes Winkler-féle sárga bőrönd kerül elő. Egyébként ketten kezdik a műsort Pistával, aztán csatlakozott hozzájuk Göbölyös Zsolt. Zsoltról kiderül, hogy bogár őrült, van is neki mindig néhány, jönnek-mennek de valamilyen mindig van.

Pista mesél a Bentley SUV-járól, ami egy Audi Q7 alapú városi terepjáró és elég csúnyára sikeredett, ezért a gyártó meg is ígérte, hogy áttervezik egy kicsit. Még a kínaiaknak sem tetszett, pedig ők sokkal jobban viselik azt a fajta csúnyaságot, amit az európai szem már nem tolerál.

Göbölyös felvezeti a Trackday témát. Megbeszélik a Szlovákiaringen történteketés hogy mit csinálnának máshogy, mit tanultak a szervezésből.
Megérkezik Zách Dani is és kiderül, hogy mindenki tud valamilyen hangszeren játszani. Még zenekarrá is képesek összeállni, top slágerek viszont biztosan nem születnek egy ilyen formációtól. Karotta is belekotyog néhány perc után, bizonyítva, hogy megérkezett. Valószínűleg nincs annyi mikrofon, ahányan vannak, emiatt szerencsére nem tud mindenki egyszerre beszélni, pedig párszor megpróbálkoznak vele.

Egy másik pályanap is előkerül, amit egy nappal korábban a Hungaroringen tartottak, amin Karotta és Sipos Úr volt jelen. Ott találkoztak egy bácsival aki meglehetősen félreértelmezte a pályanap fogalmát, ő inkább a verseny izgalmáért látogatott ki. Pista szavai szerint ez "nettó bunkóság", Karotta azért egy kicsit árnyaltabban és lényegesen hosszabban fogalmaz.
Göbölyös Zsolt nagy sikerű "Hogyan tegyük tönkre az autónkat?" című cikkéről beszélgetnek a továbbiakban. Ez a téma elvezet ahhoz, amiért a használt autó vásárlás  miért veszélyes üzem. Mindenki fogadja meg az itt elhangzó tanácsokat.

Szóba kerül még egy mosós bunkó akit Pista jól kiosztott, jobbá téve ezzel a világot, Kőbájker és a hugyospalackok. Kőbájker egybként egy testépítő fazon, aki a későbbi adásokban rendszeresen megjelenik, én csípem a stílusát, igazi elborult elme, neki van saját podcast-ja is.
Pista ügyesen átköt a külföldi rendszám témára. Bizonyos esetekben előállhat az a helyzet, hogy a rendőr akár le is veheti a rendszámot az autóról de Winkler élő példán keresztül bizonyítja, hogy a valóságban csak a kenőpénzre mennek.

Végül az autóval adócsalók számolásának módszerét definiálják, amivel bárki jobban megtippelheti mennyiségüket mint az illetékes minisztérium.

Fapados légitársaságok és a hugyospalack hatása a megbélyegzett adócsalókra

A stúdióban: Winkler Róbert, Vályi István, Göbölyös Zsolt, Zách Dániel és Bazsó Gábor

Ismertető: "Utazott ön RyanAir-rel? Saját bőrén élte meg az utaspiszkálást- és lehúzást? Netán hajlandó lenne velünk együtt megszámolni az ország autós adócsalóit?" - forrás: totalcar.hu

Direktlink a letöltéshez

A bejegyzés trackback címe:

https://egesterkoveto.blog.hu/api/trackback/id/tr5011732237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása