Hogy, legyen meg a heti adag

Égéstér követ(el)ő

Kilencedik adás

2016. szeptember 29. - Magyar Péter 87

Ma ismét csütörtök van de már meg sem merem említeni a kétszázhuszonhatodik részt. Inkább nézzük a kilencedik adást.

Ki a hunyó? A hitelkárosult vagy a bank? És mit vegyen 300 ezer forintért?

Ismertető: "Zách Dani a hitelkárosultaknál járt és szinte összetörve érkezett vissza a szerkesztőségbe. De a valóságban persze minden éremnek két oldala van, sőt, idehaza akár három is. Csikós sem volt rest és vele közösen kerestük a tuti de olcsó autókat.

...és felbukkant néhány sötét titok is a múltból." - forrás: totalcar.hu

A stúdióban: Winkler Róbert, Vályi István, Zách Dániel, Csikós Zsolt.

Direktlink a letöltéshez.

A tartalomból:

Az adás megint a hülyeséggel kezdődik és egy hallgató kifogásának helyt adva, bemutatkoznak. Illetve csak részben, mert szokás szerint elkeveredik a téma valahol a stúdió útvesztőjében.

A műsor elején a hitelkárosultakról, azon belül is az autóhitel miatt a földbe álló emberekről diskurálnak. Kicsit elemezgetik, hogy mi kell ahhoz, hogy biztosan belebukjunk egy ilyen hitelbe és hogy a bankok hogyan segítették elő.

Látszik továbbá, hogy az egymás szavába vágás nélkül, képtelenség szóhoz jutni a műsorban. Itt a felvétel előtt valószínűleg megbeszélték hogy most aztán tényleg megvárják egymás mondanivalóját, így adódhatott, hogy Pista minden izmát megfeszítve sem tud szóhoz jutni egy jó darabig.

Kiderül hogy Winkler is hitelre vette a Marina Parti kecót, lám ő sem annyira dúsgazdag. Nem tudom mennyibe került akkoriban egy olyan lakás, de az biztos hogy most már vastagon többet ér. Sőt! Még annyi pénze sincs senkinek a szerkesztőségben, hogy új autót vegyen. Ezek után lehet hogy én sem vágyom rá, hogy autós újságíró legyek.

Erős témaváltással átrepülnek a 300.000 Ft-os használt autók világába, ami talán a másik véglet. Csikós elemében van mert ez az árkategória fekszik neki. Winkler közben lelúzerezi az összes suzukist. De ezen nem sértődik meg senki, mert tudjuk hogy nem komolyan gondolja. Persze a Renault 4 az menő volt!

Erről átpörög a téma mindenki legszarabb autójára. Winkler már elmondta, Csikósnak az első Fiat 500-asa volt élete legszarabbja, amiről cikket is írt. Zách Daninak nem autóval hanem motorral vannak hasonló élményei.

A 300e Ft-os autók grálja lesz a Suzuki Swift (lúzereknek) amit a szerkesztőség testületileg ajánl de ne felejtsük el mellette a bakancs Micrát és a Fiat Puntót sem.

 A zárás pedig Pista székletével történik, aki kíváncsi rá tekerjen oda!

A bejegyzés trackback címe:

https://egesterkoveto.blog.hu/api/trackback/id/tr8111746279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása