Hogy, legyen meg a heti adag

Égéstér követ(el)ő

Mi a fene az az Égéstér

2016. augusztus 24. - Magyar Péter 87

2012-ben a Totalcar szerkesztőségének talán legjobb döntése volt, hogy elindították az Égéstér című hetente megjelenő, adásonként kb. egy óra időtartamú beszélgetős műsorukat. Több mint 200 rész jelent meg eddig és a platform sikere töretlen. 10.000 ember hallgatja és ezrek várják minden csütörtök délután egy-egy újabb felvétel megjelenését.

Aki rendszeresen hallgatta a műsorokat, az közelebb került az újságírás kulisszatitkaihoz, jobban megismerhette a szerkesztőség tagjait, megtudhatott róluk sok mindent ami a cikkekből nem derül ki. Bepillantást nyerhetett a totalcar tv műsorainak forgatásain felmerült problémákra, vicces helyzetekre. A platform varázsa abban áll, hogy teljesen szabadon beszélgetnek, mintha egy kocsmai asztal mellé csöppennénk. Egyszerre 3-4 ember hangjával készülnek a felvételek. Az állandó tagok a szerkesztőség törzsgárdájából kerülnek ki, Winkler Róbert, Vályi István, Stump András, Zách Dániel és Papp Tibor személyében. A stúdióban sokszor feltűnnek a többiek is, Andróczi Balázs, Csikós Zsolt, Göbölyös Zsolt, Bazsó Gábor vagy Zomborácz Iván. Valamint rendszeresek a sztárvendégek, mint például Mihelisz Norbert, Novoth Tibor, a Becsületesnepper, Kőbájker és még sokan mások.

Szerencsére ez nem csak múltidő! Most is jelennek meg új részek.

Hogyan indult ez az egész? Arról ebben a Belsőség posztban lehet olvasni.

Az eredeti tervek között szerepelt az is, hogy felolvasó est szerűen olvassák fel saját cikkeiket azoknak akik valamilyen okból nem tudnak, vagy nem akarnak olvasni de szeretik a totalcar cikkeit. Szerencsére nem ez lett belőle. Talán Pista volt az egyetlen aki rávette magát, néhány cikk felolvasására, de nem volt az igazi.

A blog egyik célja, hogy újra átéljük az egyes adások izgalmait. Aki már hallott róla de még nem vette rá magát, hogy elölről elkezdje, annak adhat ez a blog egy kezdőlökést. Valamint így néhány év távlatában egyes beszélgetések egészen más kontextusba kerülnek. Érdekes dolgok derülnek ki második, harmadik meghallgatásra is.

Kedvcsinálónak legyen elég ennyi. Most pedig hallgassuk meg az első adást amelynek címe:

Fogyasztáscsökkentés és hová tűnt mindenki?

A stúdióban: Winkler Róbert, Vályi István és Zách Dániel

A tartalomból: Winkler ismerteti az új platformot. Felkonferálja a vendégeket, aztán kezdődik az egymás szavába vágás. Később szóba kerül a "tehén" Winkler saját Toyota 4Runner terepjárója amiben mindenféle fogyasztáscsökkentő hókuszpókuszt kipróbáltak már, többek között a HHO generátort amit Bandi meg is írt. A korai adásokban zenélnek is, ez jellemzően motorhangok bejátszását jelenti. Pista néha trollkodik és hülyeségeket kiabál be. Később is folyamatosan szemezgetnek a fogyasztáscsökkentés kuruzslóitól. Végül megtudhatjuk ki követi őket a stúdióban, zárásként pedig egy Mclaren M6A-val megyünk végig a laguna secai versenypályán.

Érdemes meghallgatni!

A bejegyzés trackback címe:

https://egesterkoveto.blog.hu/api/trackback/id/tr9311471180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása