Hogy, legyen meg a heti adag

Égéstér követ(el)ő

TCTV és miért megy el Pista?

2016. szeptember 23. - Magyar Péter 87

Az idei TCTV szezonból eddig két rész ment le. A fél órás műsor reklámmentesen a Viasat 6-on látható és csütörtökönként jelentkezik új adással. Aki bármi oknál fogva nem tudja megnézni a tévében, az visszanézheti a tv csatorna honlapján.

Az első adás teljes mértékben a forgatócsoport TV-s kergetőkocsi kerestetik című misszióját vezeti fel ami végigkíséri majd a 2016 őszi évadot. Ennek a lényege, hogy a kiszuperált MX-5 NA helyett egy olyan autót keresnek, ami gyors, stabil, rá tudják építeni a kameratornyot, belefér a stáb négy tagja és közúti forgalomra is alkalmas.

A második részben továbbviszik és eljut addig a történet hogy megveszik az autót, amit majd meg kell javítani és rá kell építeni a tornyot. Ennél viszont érdekesebb Karotta tesztje. Gábor hozta a szokásos színvonalat, amit mostanában tőle megszokhattunk. A Ferrari GTC4LUSSO-t veszi górcső alá és majdnem annyira jó teszt került ki a kezei közül mint a méltán híres Toyota GT86 és az új Mazda MX-5 videói.

Winkler is a tőle megszokott, az autóról kevesebbet, történelemről többet vonalat viszi tovább. Látszik rajta, hogy nem érdeklik az autók, úgy mint 10 éve, de ez nem is baj, igazából minket sem.

A felkonfot egyébként Winkler Marina parti lakásának mélygarázsában vették fel. Megjelenik az előtérben a Vino, a lefosott japán rendszámos robogó amivel a városban közlekedik, valamint a motorja, amit 50 km alatti utakra be sem indít, és a lassan 20 éves Tehén is felvillan néhány másodpercre.

A Marina Part egyébként kedvelt forgatási helyszínük. Pl.: az Opel Mocca Mobs-os jeleneteit is itt forgatták.

A nagy hír viszont, amit a Bukótérből kellett megtudnom, hogy Pista elhagyja a céget. Valahol benne volt ez a levegőben, annyi mindenbe belekóstolt, beleszagolt az elmúlt években, várható volt, hogy előbb-utóbb valami jobban megtetszik neki mint az autós újságírás. Persze nem mondhatni hogy rosszul ment neki ez a műfaj de a szerkesztőségből talán az ő művei kapták a legtöbb kritikát az olvasóközönségtől. És ezek a kritikák nem az írási képességeinek, hanem inkább a stílusának szóltak. Azért egy kicsit sajnálom, sok olyan projektet vitt véghez amihez senki másnak nem lett volna türelme, kitartása és lelkesedése.

Reméljük, ha végre lesz egy új Égéstér adás, akkor szóba kerül a téma és elmondja, hol folytatja tovább pályafutását eme kiváló ember.

A bejegyzés trackback címe:

https://egesterkoveto.blog.hu/api/trackback/id/tr7511737813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása