Hogy, legyen meg a heti adag

Égéstér követ(el)ő

Hagyjuk a régit, foglalkozzunk inkább az újdonságokkal

2017. március 30. - Magyar Péter 87

Eddig a blogon a korai adások jelentek meg időrendbe, közben várva az újak megjelenését. Most viszont inkább megvizsgáljuk milyen újdonságok vannak az Égéstér háza táján.

Először is üdözölném a már hónapok óta tartó folyamatos ellátottságot, ami ha nem is azt jelenti, hogy minden héten vannak új részek de legalább a beígért "jövő heti adás" mindig lejön. Az hogy csütörtökön, vagy pénteken, már tényleg mindegy, főleg ha Winkler Úr előre szól.

A 2017-es év legfontosabb változása, ami már 2016 novemberében elkezdődött, a folyamatos "sztárvendég" vagy inkább szakértő jelenléte a műsorban. Nem egyértelmű, hogy mikor kezdődött mert a sorozat elejétől kezdve voltak vendégek a műsorban, viszont ha konkrét adáshoz kellene kötnöm, akkor a December 1-i Megéri című adással kezdődött ahol a Kisámoló blog szerzője Csernok Miklós volt a szakértő. Rendszeres kiszámoló olvasóként sokat vártam a műsorból de sajnos csak az derült ki hogy Miklós sokkal élvezhetőbben ír mint ahogy beszél.

Ezután a Vigyázat traktorok c. és A Veyron motorjának tervezője is magyar c. adás volt kiemelkedően jó emberi állománnyal ellátott felvétel.

Üdvözítő tény még az is, hogy Winklernek elszállt a klassziks sene iránti mindent elsöprő vonzalma. Nincs bajom a klasszikus zenével, magam is felrakom néha a Vivaldi Négy évszakát de ebben a műsorban tájidegen. Az indítózás, 1-1 jó motorhang sokkal inkább illik a témához és a műsor karakteréhez. A korai adások rádióműsorra valő hajazása zenék helyett motorhangok bejátszásával viszont már túl sok volt. Mindenképp pozitív hogy erről hamar leszoktak.

Az év elején a stúdióváltásnak köszönhetően gyakoriak voltak a hangerő problémák. Emiatt gyakran tört ki parasztlázadás a komment falon, szerencsére a legújabb 4 mikrofonos stúdióban már egészen élvezhetőre sikerült a végeredmény. Sajnos ahhoz hogy minden szót értsünk, még mindig az indokoltnál nagyobb hangerőn szükséges hallgatni, tehát ha valaki a rakparton araszoló kocsik valamelyikéből égtelen vihogást és kárpitrezgést hall, akkor csak Papp Tibit hallja ahogy éppen nem bír magával és belenyerít a mikrofonba.

Tehát összefoglalva nagyon jó az irány. Csak így tovább, legyen minden adás időben, legyen minden adásban vendég és legyen jó a hangminőség.

Amit viszont rettenetesen hiányolok, az a Karotta. Természetesen elfoglalt, ügyvezetnie kell a totalcart, okos dolgokat kell mondania az index vezetőinek, gyártani kell a tv műsort és kreatívkodnia kell az OMG-nél de legalább minden negyedik adásban, azt a havi egy alkalmat bírja már ki Kedves Bazsú Úr és ossza már nekünk az észt a mikrofonba! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://egesterkoveto.blog.hu/api/trackback/id/tr1412387507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása